Ne uitam la stiri. Ne informam.

De ce? De ce exista atatia oameni unde nu este nevoie de ei? De ce nu mai gasesti profesionisti si oameni care sa se priceapa la ceea ce fac? Un exemplu elocvent este, in cazul acesta, multitudinea de reporteri nepriceputi. Cel mai probabil, ceea ce va trece acum prin minte este: "Ia si la asta! N-o scris de nustiucand, si acuma nici nu are niciun sens ceea ce scrie." Da-ti-mi voie sa va lamuresc:

Pe site-ul ProTv se redifuzeaza unele reportaje, pe care ei le-au dat si la TV. Unul dintre este de o "inteligenta remarcabila", explicand popularitatea lui Iisus. Adica uite ca toata lumea face bancuri cu Iisus si, precis, "daca El ar fi inca in viata, Oprah si Jay Leno s-ar fi paruit pentru exclusivitate". Atentie la imaginile asa-zis recente cu filmul Jesus Christ Superstar (1973) si la sketch-urile de Rowan Atkinson si Robin Williams, destul de vechi si ele. Buuuun... Cine a scris reportajul asta mai mult ca sigur l-a facut de mantuiala. Refuz sa cred ca in tot trustul ProTv nu au putut gasi pe cineva talentat, un jurnalist adevarat. Video-ul aici:


Un alt de exemplu de incompetenta in domeniu este fenomenul de Internet "Reportaj Vasluian", in care un reporter ii pune unei doamne cateva intrebari si se face ca a inteles totul (desi femeia vorbea ceva neinteligibil, in dulcili limbaj moldoviniesc si cu un debit mare), in loc sa o opreasca si sa o roage politicos si civilizat sa vorbeasca mai clar. Video-ul e asta:


Dar se pare ca situatie e iremediabila. Daca nu avem de unde face emisiuni de divertisment, muzica si filme de calitate, de unde sa avem stiri de calitate? Este unul din visele mele sa devin jurnalista. Sper sa nu ma tampesc pana atunci.

0 Response to "Ne uitam la stiri. Ne informam."