Cum sta treaba cu bicicletele

Toata lumea se plange ca in strainatate e plin de ciclisti, ca occidentalii - fie ei tineri sau batrani - merg cu bicicletele la munca, la plimbare si la cumparaturi. Ca e ecologic, rapid, eficient si nu se creeaza probleme in trafic. Si stau clujenii si se intreaba de ce nu se da lumea cu bicicleta si pe la noi prin oras? Ei, sa va zic eu de ce, daca nu v-ati prins inca singuri:

1. Fitzele. Cocalarii cu parul in 2-3 nuante de blond (care au aderat la initialul par brunet mai mult sau mai putin) si printesele de cartier cu suncile bine stranse in pantaloni cu talie joasa nu s-ar duce niciodata la Mall cu bicicleta. La cumparaturi, chiar daca mergi numai pana in fata blocului, te machiezi cu 1/2 (jumatate) kilograme de pudra, ruj si rimel, iar daca distanta e mare, mergi cu taxiul. Daca ai masina personala, o iei ca sa o arati prietenilor si sa pui manele in parcare.

2. Unde-s rutele? Laudati occidentul, dar ei au si benzi de bicicleta legate. Pe strada nu se poate merge cu bicicleta pentru ca e plin de badarani carora le place foarte mult sa-si auda claxoanele cum suna. Nu spun ca nu ar exista trasee bune... Dinspre Parcul Babes si pana la Parcul Mare inclusiv e drum continuu si mai sunt si benzile de pe 21 decembrie (Sora) si cea de pe noua pietonala "Eroilor", dar ar fi dragut sa fie si legate intre ele cumva, incat sa se poata traversa Clujul cum trebuie.

Asa ca intai sa ne faca Primaria un traseu continuu dinspre Marasti spre Manastur - sa zicem - si apoi mai vorbim de Occident, ok?

0 Response to "Cum sta treaba cu bicicletele"