Utile: Cum sa-ti faci calculator misto

Poate stiti cum este sa ajungi in fata unui calculator care arata de parca l-ar folosi un pitic retardat. Desktopul plin de prostii, un wallpaper psihedelic, nu are messenger si Windowsul e in araba (Nu, serios am un coleg - Miclaus pentru cine il stie - care are Windows in araba...). Un exemplu pot fi calculatoarele din scoli, din laboratoare, care nu te lasa sa instalezi nimic, dar totusi ti-e scarba sa te asezi in fata lor. Asa ca, pentru cei care au aceste probleme, voi scrie un articol din seria "Utile", sau "Tips & Tricks", daca vreti voi.

Cum sa schimbi in bine un calculator, chiar daca ai restrictii.
1. Get rid of stupid wallpapers. Daca iti obosesc ochii numai cand te uiti la ecran, mai bine renunta la wallpaper sau pune unul mai putin complicat. Mai multe walpapere eye-pleasing gasiti si pe crstalxp.net.
2. E al tau calculatorul? Atunci STERGE toate prostiile imprastiate pe desktop (poze, setup-uri, ciorne in notepad). Daca nu este al tau si te temi ca se va pierde ceva mai important, pune-le intr-un folder.
3. Foloseste-ti stickul de memorie. Aici intervine o treaba destul de interesanta, si anume Portable Apps. Sunt aplicatii care nu trebuie instalate pe calculator si pot rula de pe stick direct. De fapt, cam orice poate fi portabil: Pidgin (alternativa la messenger), Firefox (browser de internet), WinAmp (eh, pe asta cine nu-l stie?), GIMP (hibrid de Photoshop), Foxit (cititor de pdfuri), Open Office (Word, Excel, Powerpoint etc.), antivirusi, jocuri portabile si multe altele. Gasiti o lista de apps utile aici.
4. Daca vreti sa dati peste cap intreg Windowsul.... si stiti ceva Linux, aveti la dispozitie Live CD-urile, care ruleaza un intreg sistem de operare de pe CD, fara sa instaleze nimic in calculator. Trebuie doar pornit calculatorul cu CDul inauntru si gata! Mie imi place foarte mult Ubuntu, dar exista numeroase alte distributii de Linux portabile, chiar si Damn Small Linux, care are numai 50 de MB. Si cine se pricepe, va reusi sa porneasca un Linux si de pe stick, fara sa care ditamai placinta optica la el.

0 Response to "Utile: Cum sa-ti faci calculator misto"