The Story of Stuff

The Story of Stuff este un filmuleţ foarte interesant, cu o viziune nouă şi cu totul inedită a problemelor create de consumerism, importuri, exporturi, chimicale... de fapt, de felul în care trăim. Deşi Annie Leonard vorbeşte mai mult despre Statele Unite, marea majoritate a acestor probleme sunt universal valabile.

Aşadar, pentru toţi care vă întrebaţi de unde vine un iPod, de ce moda este schimbătoare şi cum s-a ajuns ca 99% din cantitatea de produse pe care o cumpărăm să fie aruncată în interval de mai puţin de 6 luni, videoul se poate urmări la acest link. Nu vă ia mai mult de 20 de minute şi sigur o să vă placă.

2 Response to "The Story of Stuff"

  1. Anonymous November 19, 2008 at 11:55 PM
    De-asta au murit la revolutie tinerii, ca sa putem sa fim consumeristi :)

    Eu personal nu consum in exces, insa ma bucur din plin de roadele sistemului. Toti o facem.

    Stau pe buda, langa mine e caloriferul cald si ma gandesc ca 99.99% din toti oamenii care au existat vreodata n-au avut acces nici la asa ceva.

    Pe langa acea "baza", iPod-u si cele 99% din lucruri pe care le aruncam in 6 luni sunt doar mizilic, deci sa ne buucram de toate :)

    Fuck communism, long live libertarianism!
  2. Anonymous November 20, 2008 at 3:43 PM
    Ce a spus TLP mai sus e un exemplu clar ca materialele astea media de constientizare a populatiei despre existenta unei probleme nu au tot timpul succes. Cel putin in prima faza, pana problema n-o sa devina imperativ de grava.
    Caci da, e bun traiul in capitalism si in societatea de consum, si e greu probabil de apreciat in ce masura confortul nostru restrange liberetatile altora.. si pana la urma, nici nu e cazul sa cerem tuturor sa fie altruisti, cand nu prea sta in natura omului sa fie asa.
    Dar nu strica sa ne aminteasca din cand in cand cate un filmulet ca sta totusi si in puterea noastra, a consumatorilor, sa mai prelungim putin resursele naturale sau sanatatea planetei.

    Concluzie: macar din punct de vedere etic, ar trebui sa cumparam (consumam) PENTRU CA TREBUIE, nu PENTRU CA PUTEM.

    PS. nivelul de "nevoi" pentru fiecare individ in parte poate fi, bineinteles, larg dezbatuta si analizata..