Infama cifră*

Adică număr. Adică 666. Adică, dacă lumea vrea să fie cifra necuratului, n-are decât să fie cifră, nu număr. Doar necuratul trumps matematicienii. Sau nu? În fine, ideea nu era să vă bag mai tare în ceaţă referitor la această chestiune. Destul că au ieşit în stradă oamenii să-şi dea cu părerea: ba că e numărul nuştiucui, ba că se vor pune microcipuri în paşapoarte, ca toţi să fim urmăriţi 24/7...

Acum, totul a trecut în Senat. Adică, pe criză economică, pe vremuri grele, când trebuie luate decizii care mai de care, când se scumpeşte untul şi salamul (iar Duckhadam nu mai e ce era odată)... ce dezbate Senatul? Numărul Cifra 666. Bravos, bine că un nebun aruncă o piatră în apă şi o mie de înţelepţi se aruncă să o scoată. Bine că ies nişte panicaţi pe stradă să urle că vine Apocalipsa, iar senatorii îi bagă în seamă, că doar nu i-or potoli, să le zică panicaţilor să fie rezonabili.

Soluţia e foarte simplă, de fapt. Eu una pot să o rezolv fără să fiu senator: Ţi-e frică de paşapoartele biometrice? ATUNCI NU ÎŢI FĂ!

* în articolul pe care l-am citit eu, spuneau că cică e cifră. Încă reflectez asupra problemei.

0 Response to "Infama cifră*"