De sezon

Cică Moş Crăciun promovează un stil de viaţă nesănătos. E pe bune, aşa spune un cercetător australian (dacă vă amintiţi, ultima referinţă la cercetători australieni făcută pe RealCrimson a fost ceva despre un trepăduş care vroia să înlocuiască pixurile roşii din şcoli) în numărul de sărbători al British medical Journal, citat de csid.ro.

Aşadar în primul rând Moş Crăciun, dacă nu e cumva cel din videoclipurile Andre, este obez. Mai mult, nu face nimic pentru a-şi îmbunătăţi condiţia. Pe lângă faptul că nu sunt nicăieri imagini sau reclame cu Moşul truding şi transpirând la sala de fitness, în marea şi supraponderala lui nesimţire, mai mănâncă şi prăjituri! Prăjituri?! Trebuie că are colesterolul la limită. Ei lasă, că măcar nu fumează. Ce? Fumează? Rectific, unele imagini de sezon îl prin pe Moşul în flagrant cu pipa în mână. Mai mult, cică obiceiul de a-i lăsa lapte cald şi prăjituri Moşului are şi variaţiunea cu alcool, ca să-i ţină de cald. Aşadar ar fi încurcat-o Kriss Kringle dacă ar fi existat poliţişti cu etilotest prin cer, în noaptea de Crăciun... Ruşine, Moşule, ruşine.

Pe lângă acest stil viciat de a-şi asigura alimentaţia, dr. Grills critică şi lipsa de responsabilitate a Moşului, care practică sporturi extreme fără a purta echipament de protecţie. Adicătelea, urcatul pe casă şi folosirea hornului casei pe post de tobogan ar trebui să se desfăşoare doar folosind cotiere, genunchiere, fundiere şi cască de protecţie.

Hai, frate...

2 Response to "De sezon"

  1. Ionutzu December 18, 2009 at 11:15 AM
    Come on ... astia chiar n-au ce face. Si acu ce vrea australianu asta deshtept rau? Sa schimbam povestea si traditiile ca sa-l facem pe mosu (si implicit si pe noi) mai sanatos?
  2. Nani December 22, 2009 at 11:58 AM
    si uite asa dispare spiritul Craciunului...